Mellandagarna!

Yo Alla!
Nu har vi äntligen kommit fram till Perth! Vi på började resan kl 5 igår morrse och kom fram idag kl 9 på morgonen, jag körde HELA (förutom 5 h då jag sov i myggtältet) natten! Men jag ska ta allt ifrån början.
På morgonen den 23 dec åkte jag, Taylor och Paloma till Karijini National Park. det tog 6h. Vi var frame vid kl 13.00, då vandrade vi i bergen och badade i källor, vattenfall och floder. Vi var till Fortescue Falls, Waeno Gorge och Kalimia Lookout samt Oxen Lookout. Bild:



På natten sov vi på en camping i ett myggtält (det ser ut som det låter, typ ett myggnät med ett tunt vattentättgolv) jag hade köpt ett liggunderlag att sova på och en asbillig filt, men det var ganska obekvämt ändå... Men men, på morgonen haikade vi (klättrade) ner till Joffre gorge, helt underbart vackert var det. Vi startade runt 6.30 på morgonen. Efter det haikade (klättrade) vi till Jade gorge som var en av de häftigaste saker jag har gjort, det var helt underbart vackert! Just nu funkar det inte att lägga upp bilder så det får vänta. Men det var magiskt!
Efter det så haikade vi till Fern pool som också va asvacker! Sen gick vi tillbaka till Fortescue falls, för det var underbart att simma där, och badade innan vi åkte till Exmouth. Karijini var helt underbart! Jättebra jul!
Men resan till exmouth tog ca 8 h så det var inte så kul... Men den 25 spenderade vi på stranden (Au firar jul då) med en flaska Champange och snorkling. JAG SÅG EN HAJ!!!!!!!!! Ascoolt, jag blev inte ens rädd, jag simmade efter den ett tag, men den var snabb och det var strömmt. Paloma däremot höll på att dö när jag berättade det, hon vill inte se en haj. Taylor såg 3 st! Men jag och paloma såg en havssköldpadda oxå, inte illa må jag säga! Men jag brände mig som fan på ryggen o baksidan av benen, det gör fortfarande ont som fan! Men men det var värt det! Och jag använde faktist mkt solskydd, men jag ska köpa badshorts o bad tröja (för surfing och snorkling). Efter Exmouth så påbörjade vi den ASLÅNGA resan till Perth. Canarvon är översvämmat så det går inte att åka kustvägen (kolla en karta över western Australia om ni e intresserade), så vi var tvugna att åka tillbaka till Karijini (nästan, Tom Price) för att sen ta the inland road. INTE kul, tog hela dagen igår (vi började kl 5 på morgonen) och vi kom fram idag! Jag e ASTRÖTT! Men det var så härligt att ta en dusch på hostlet. Paloma och jag bor i Fremantle som e en förort till Perth, jättegullig stad. Taylor skulle möta upp med några vänner. Så vi stannar här över nyår och jag ska försöka leta lite jobb på onsdag ska jag börja tänkte jag, ska slappa lite först. :)
Aja det var allt för denna gång, jag laddar upp mer bilder när jag har möjlighet!
TATA! Och GOTT NYTT ÅR!

Merry Christmas!

Yo alla!
Idag e det sista dagen på jobbet! Vi har jobbat på bra de sista veckorna, fått många signups (folk som skriver på). Igår var vi till ett ställe som heter Onslow, och ligger 3 h utanför Karratha. På vägen dit var det helt öde, det finns INGEN bebyggelse emellan. Och i onslov finns det en matbutik som är mkt mindre än ICA Gräddö! Och det levereras mat till den en gång i veckan! Vill man handla eller göra bankärenden så måste man åka till Karratha! Fucking insane! Måste vara hemskt att bo där, inget att göra och det fanns krokodiler i deras Creek. Illa!
Idag har vi städat ut bilen, tvättat, jobbat och käkat middag på puben (Chefen bjöd, niice), så det har varigt en helt ok dag. :)
Imorrgon ska vi åka på Road trip, jag, Taylor och Paloma. Vi ska vara ute tills den 28 dec då vi måste lämna tillbaka hyrbilen i Perth. Duncan låter oss låna bilen några dagar längre, det e därför vi kan göra vår road trip! Asnice! Vi ska till Karijini, som tydligen är en jättevacker nationalpark där vi ska campa en natt. Vi har köpt ett myggtält och filtar som vi ska ha och massor med myggspray!
Efter karijini ska vi till Exmouth, som har jättefin snorkling och stränder. Men det är osäkert om vi kan ta oss dig för området är översvämmat... Men innan vi drar ner ska vi kolla upp det.
Sen är det nyår i Perth som gäller! PARTY PARTY! Oh yeah!
Så jag kommer inte va online på en vecka ca, så god jul på er alla! Hoppas att ni inte sitter helt insnöade!
TATA!
Gubben vi bor hos, Kevin och Kim (en kollega).
Ett typiskt Aboriginal hus, massa skräp!
Termiter!

Cyklon!

Hiya alla!
Idag är det riktigt blåsigt och det regnar (jag trodde nästan inte att det kunde regna här, så jävla torrt), detta beror på att det är en riktigt stor cyklon som är på väg. En har redan kommit, den andra ska komma runt jul. Så det är osäkert ifall vi kommer kunna komma här ifrån. Jag hoppas verkligen det, det suger här. Det är bra att jobba men det finns inget annat och göra...
Mormor:
Hur hade du det i utlandet? Jag jobbar med en välgölrenhet, PLAN, det innebär att vi antingen står i shopping center eller går runt o knackar dörr för att få folka att sbli fadder till ett barn och ge pengar en gång i månaden i 2 år. Hopas det blev lite klarare.
Men ivf det ska bli intressant med en cyklon, men svårt att springa runt och knacka dörr...
Aja, TATA!

Yo!

Tja, alla!
Nu är vi tillbaka i Karratha och värmen... det är outhärdligt varmt på dagarna här. Man kan bara sitta inne där det finns AC och flämta. Men men bara 1.5 vecka kvar tills jul och LEDIGHETEN! YAY!
Vi bor på olika ställen allihopa, jag och Kim (Nya Zeland) bor i en husvagn hos en gammal man somn hyr ut den till oss billigt, det finns AC, toa, dusch och tvättmaskin och det är inte alltför långt till stranden med bil. Så det är jättebra:)
Men jag är så himla trött, för ACn funkade inte den första natten (vi hade gjort fel...) ochi natt hade kim stängt av den för hon var kall! Så jag vaknade as svettig och höll på att dö av värme! Så jag fick inte mkt sömn....Vilket man verkligen behöver med detta jobb. Men i morgon jobbar vi eftermiddag så det är bra, men vi ska upp med solen och åka till stranden med Kevin (hyresvärden) för tydligen ska det vara en jättehäftig upplevelse! Ska bli mkt spännande:)
Men nu ska jag tillbaka till jobbet, är på mitt lunch break.
Solong MF!
ps
TATA
ds

Halloj

Det var ett bra tag sen, känns det som ivf... Just nu bor vi i Port Hedland i ett asnice hus, men det finns möss där som springer runt. Men man kan väl inte få allt antar jag. Jobbet går bra, men ni kan inte fatta så många Aboriginer som är fulla hela tiden. Nästan alla vi möter stinker Emu, vilket är ölen de flesta dricker. Och jag har sett massor med KIA Sorrento här (intressant eh, pappa?!) Annars gör vi inte så mkt, jobbar och kollar på film på Palomas dator med Jeffs externa hårddisk. Inte det mest intressanta, eh. Men vi har käkat as god mat hela veckan, och igår var vi på BBQ hos en av Palomas signups. Massa öl och stek. Inte fel alls. :) På söndag åker vi tillbaka till Karratha, och jobbar där i en vecka. Sen e det Perth och en veckas ledighet som gäller! YAY! Men ha det så bra och TATA!

RSS 2.0