Hiay

Här e lite bilder! Först ifrån nationalparken och folket här. sen hostlet/härberget....
Pythons pool heter denna och var äcklig, med det var aaaasvarmt så vi badade ändå;)
One of the other pools, det stod att det fanns krokodiler, men vi badade ändå, hehe.
Paloma (Chile), Kerri (nya zeland) och Fern (nya zeland).
Jeff och Guy, vi såg en asstor ödla när vi körde förbi.
Det underbara härberget....
Så där ja, det var alla bilder jag har tagit (typ) har inte haft tid med så mkt.
Men ha det bra alla!
TATA!!!!!!!

Hej Im alive!

Yo alla!
Jag lever men har bara inte haft tillgång till internet!
Jag har börjat jobbet nu, och det är ok. Jasg kommer nog inte jobba mer än en månad... det är ganska jobbigt att inte kunna bestämma själv... Men vi har sett en ascool nationaslpark där vi badade i olika vatten drag! :D Men det är as varmt hela tiden (runt 43 grader konstant), just nu är vi i Port Hedland. En gruvstad på wästkusten, as ful och varm. Och vi på ett homless shelter, ÄCKLIGT! Och VIDRIGT! I HATE IT! Men det är bara för 2 veckor och det finns ac på rummet, vilket är bra i denna hettan :)
Men jobbet går ganska bra, och folket är trevligt. Vi ska stanna här i port hedland i 2 veckor sen drar vi tillbaka till Karratha i en vecka och sen ner till Perth over X-mas. Efter X-mas break så ska de upp till Darwin, vilket kommer att vara varmare än här tillochmed! Inte trevligt! Så jag ska nog stanna i Perth eller till Tasmanien. Vi får se.
Nu vet ni ivf vad som händer nu, mitt batteri är typ dött så jag måste dra, men jag ska lägga upp bilder snart! Lovar!
TATA!
Och maila gärna uppdates!
Puss!!!!!!!!!

Bug invasition!

YO!
Ya all well? Good? Well, Im NOT! För 2 dagar sen så upptäckte min roommate vad det är som har givit henne de stora röda betten som hon har all over (me too now). Va det var? Jo mina vänner: VÄRRA ÄCKLIGA STORA KRYPET! De lever i typ kolonier och har byggt upp det i vårt rum, niiiice. NOT! Så nu håller dom på och sprayar och behandlar allt i rummet, och vi måste tvätta och tumla alla våra kläder... inte kul.
Först trodde dom att det bara var vid Nooras säng, men igår hade hela jag fått massor med bett oxå....det kliar så inihelvete!
Men vi får hoppas att alla kryp är döda till i kväll, så man kan få slippa äckelheten. Jag kunde knappt sova i natt, pga krypen. Dom heter typ Bed wham (vet inte hur det stavas) vilket är en typ av bed bug... Noora berättade att hon hade sett sånna förr och att de då var tvugna att bränna sängen (den var av trä) och slänga soffan, för de bygger bo inne i alla små hålor de kan komma åt. Vidrigt, men sånt får man va beredd på när man e ute o backpackar. Sådet e bara o rycka på axlarna och tvätta kläderna.
Menmen, det var allt för denna gång!
TATA!

Work Work!

Som jag har berättat tidigare så har jag de senaste dagarna letat jobb lite varstanns, men nu idag ringde de ifrån ett av alla ställena och jag blev intervjuad länge på telefonen. Sen behövde de lite tid att tänka över så nåra timmar senare ringde de upp och berättade jag jag fick jobbet! NICE I ROCK!!!!!! Det är ett jobb som går ut på att man försöker få folk att börja med välgörenhet. Det verkar inte va jättekul men jag får resa samtidigt och upptäcka Australien! Det är inte illa! :D
Jobbet finns just nu i Perth så jag ska flyga dit (de betalar) och jag börjar typ den 26 eller den 27, beroende på när jog kommer fram.
Guuu så kul! Jag kommer med mer info i morrn, han skulle maila mig ikväll, vilket är i morgon min tid det e ju typ 5 h tids skillnad mellan Perth och Melbourne. :D
TATA from PROFFSET!

Bilder!

Aloha!
Eller ja, G'day mate! Som är brukligt att säga här. Idag har jag fått free manikyr! Inte illa, må jag säga! Annars har jag gått omkring och suttit på fed square och solat med en tidning, niiiice! Igår träffade jag en tysk tjej, Claudia, vi gick ut igår och drack öl och snackade. Idag hängde vi ett tag, men hon skulle fixa TFN och bank konto så vi delade på oss, men vi käkade lunch tillsammans ivf. :)
Nu sitter jag på ett Hungry Jack's (vilket är burger king, men det får inte heta burger king i Au för det finns redan ett bolag som heter det...funny!) och dricker kaffe och surfar lite.
Aja, här kommer en hel MASSA bilder ni kan av njuta, hehe. So long suckers!
Captain Cook's cottage! Eller ja den är uppbyggd exakt som Captain Cook's cottage såg ut.
Fitzroy Royal Botanic gardens.

Oh, happy day!

Art museum!

 

Idag var jag på en Christmas Parade tillsammans med Percival, som jag träffade på banken igår, han hjälpte mig att öppna mitt bankkonto och vi snackade ett bra tag så innan jag skulle gå så bjöd han mig på X-mas Parade, som var idag lördag. Det var jättecoolt att se en riktig parad! Det var första gången för mig, so, I’m impressed. Men jag ska väl ta det hela ifrån början:

Det började med att på morgonen när jag gick upp för att dra iväg till Flinders St, så var det kallt plus det ösregnade… dum som jag var då tog jag bara på mig shorts och t-shirt och eftersom jag inte hittade min långärmade kofta så tog jag min sarong runt halsen, istället för koftan. Inte smart. Men till mitt försvar så måste jag säga att jag inte hade känt att det var så kallt som det faktiskt var ute, jag hade inte hunnit känt efter. OCH jag hade lagt ut kläderna kvällen innan, eftersom att jag skulle upp tidigt och jag ville inte väcka de andra i mitt dorm (I’m so nice!). Men det fick jag äta upp sen!

När jag väl kom iväg så kom jag på att jag skulle inhandla ett Au sim-kort, så jag stannade till på vägen till metron och köpte ett, men det skulle inte gå att aktivera utan internet eller en telefon (som funkar) så jag kunde inte ringa än.

Efter att jag hade hoppat på metron så upptäckte jag att jag var sen, vi skulle ses vid 9 och kl var kvart över. Grejen var den att jag hade hans nr men ingenstans att ringa ifrån, och han hade förstås inte mitt heller (jag hade ju inget då) så det sög ju. Men jag kom fram och väntade i ca 20 min, ingen Percival… så jag antog att han antingen redan hade varigt där eller så struntade han i det pga regnet. Så jag gick och köpte ett paraply (det ösregnade och jag stod i t-shirt och shorts), och bestämde mig för att gå till paraden själv. Men när jag precis skulle gå över vägen så stod han precis framför mig, han hade tydligen kommit just efter att jag hade gått och väntat på mig men sen tänkt precis som jag och gått själv. Men ivf så gick vi tillsammans after all. J Det var jättetrevligt och vi ska hitta på ngt snart igen. Men jag kan säga att jag frös arselet av mig! Plus att det regnade, men det gjorde inte så mkt man kan väl inte ha fint väder varje dag!

 

Efter paraden var slut så skulle jag och Sabine (en Swiss girl I met) åka på utställningen ”Amazing bodies” tillsammans, så vi skildes åt vid Flinder St eftersom att han redan hade sett utställningen. Sabine och jag tog ett tram (spårvagn typ), men eftersom att de höll på med vägarbeten så var vi tvungna att byta halvvägs mot en buss… kallt och blött var det! Men när vi väl kom fram så var det ascoolt. Det var kroppar (riktiga kroppar) som var avskalade på skinn och utställda för att visa innandömet så att säga, man fick inte ta bilder men jag tog en med min mobil kamera i smyg, hehe.

Sen gick vi till det stora shopping mallet och drack kaffe och kollade runt lite, jag köpte nya thongs (eller flipp flopp som vi kallar det), nagellack borttagning och en tunn längärmad kofta. Bara grejor jag behövde, här ska inte slösas med pengarna!

 

När vi var klara med våra inköp så var klockan redan 18.00 så vi tog bussen (the tram gick fortfarande inte…) tillbaka till Southern Cross där vi böt till metron, vi var inte tillbaka fören kl 19.00 eftersom att Sabine var tvungen att handla lite först. Nu har vi käkat och jag duschade och målade naglarna och klockan är nu 22.00 och jag är helt slut! Men eftersom jag inte har internet så är planen att jag ska sitta på Café större delen av dagen i morgon (för det ska regna då med, suuucks!) och då kan jag blogga och beta av lite aftonbladet och så. J Men nu ska jag nog gå och lägga mig.

Idag, söndag så sov jag riktigt länge (till nio ca) och efter frukosten så åkte jag och Sabine till St Kilda och handlade lite på marknaden, vi köpte en varsin ring (hon betalade för det vart billigare om man köpte 2) och strosade runt länge. Till lunch käkade vi sushi (sushi e as billigt här), där efter handlade jag lite, så nu har jag till nästan alla dagar då jag inte äter sushi (dom har great califonia rolls ;)) hehe. Nu sitter jag i Buddas Belly och dricker kaffe och äter lite tapas, niiiice! Men nu ska jag lyssna lite på spotify (jag har köpt adapter nu så jag kan ladda alla mina pryttlar! jätteskönt) sååå:

Tata!

 

The Yarra river

melborne

Dom har tillochmed droskor!

Percival, medans vi väntar på paraden :D

Dom åkte runt i små golf bilar och fixade innan det började, as gulligt!

St Kilda market

Hope u guys enjoy the pictures!


Day 2

Nu har jag precis fixat mitt Tax file number! Det var mkt lättare än vad jag trodde, och jag kunde göra det på intenet. Asnice!
Igår gick jag omkring flera mil och idag får jag lida av det i form av svullna fötter och blåsor, men det var underbart! På kvällen var jag helt slut men jag lyckades ta mig ut o handla lite käk till 2 kvällar, iform av nudlar och svamp...och sweet chili sås! Mumma. Mer, jag såg mkt av Melbourne och speciellt hamnen och St kilda (strand området) där såg jag även Blue Bottles (Starka brännmaneter) uppspolade på stranden, ascoolt! Och jag e ganska säkert på att jag trampade på en, det kändes som det...Men det gjorde inte ont :) Men dom var jättestora! Jag tog bilder:
Hela stranden var full av dom, och en massa snäckskal. Jättehärligt var det:D
Här e båten "Spirit of Tasmania" som går dagligen till tasmanien, och som jag kommer åka med när jag ska bort dit! Men nu först har jag bokat in mig för en vecka till på hostlet som jag nu bor på, det är ganska centralt och har trevlig och hjälpsam personal, de hjälpte mig bla med att fixa ett tax file nr. :)
Men nu ska jag inte sitta här och dega, jag ska ut och uträtta lite ärenden och ha KUL!
Tata!
P.S
Om jag inte får kommentarer så kommer jag sluta skriva, för jag skriver inte bara för min skull isf kan jag skriva på papper!
D.S

Framme!

Tja!
Nu, ÄNTLIGEN, är jag framme i Melbourne! Jag kom ca kl 19.20 onsdag den 10 november och kom till hostlet vid 21.30. Det var så skönt att bara ta en dusch och sen hoppa rätt i säng! Ifrån City tog jag metron till hostlet, och den liknade metron i Washington ganska mkt faktiskt och jag tyckte även att den lilla biten jag gick ifrån stationen till hostlet var ganska likt New York City. Ganska kul faktiskt! Nu i morse när jag vaknade var jag astrött, för i Sverige e klockan nu halv ett på natten... Men håller jag mig bara vaken nu så kommer kanske jet laggen lägga sig tills i morgon, hoppas jag ivf.
Jag har hittills sett ett djur, och det var i sägnen (eller den kom ifrån golvet jag råkade lyfta upp det när jag tog upp skorna) det var en liten skalbagge, och jag flippade bara iväg den.
Nu på morgonen betalade jag resten av pengarna för mitt boende på hostlet, och fick the grand tour(!), den varade i ca 5 min, men jag hittar nu till baren och köket ;) Där efter käkade jag lite frukost och drog sen ut, och gick omkring och sightsingade (irrade) i en timme jag såg bla en skola och stora fina hus med massor av växter och barn med coola skoluniformer! Jag älskar skoluniformer jag önska att vi hade det när jag gick i skolan oxå!
Nu har jag irrat klart och har hittat vägen till stranden och bestämde mig för att ta en kaffe på vägen och hamnade på det mest fancy fik du kan tänka dig, men de hade WiFi så det fick bli det ändå:) Men nu ska jag dricka ur mitt kaffe och sen ska jag dra till standen och doppa fötterna i det stora blå! Haha de ni!
Nu ska jag dra vidare, ska inte slösa dagen på ett kafe på internet!
TATA!
(Jag laddade ivf upp de 2 bilder som jag har tagit (hittills)!)

RSS 2.0